Sant Vicenç dels Horts

El Grup Socialista abandona el Ple davant l'actitud de menyspreu i prepotència de l'alcaldessa

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC aconsegueix el compromís del Ple per a que es pugui redactar una ordenança contra la tracta, l'explotació sexual i la prostitució a Sant Vicenç dels Horts.

Durant el Ple de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts celebrat ahir el Govern Municipal (ERC - Junts x SVH - SVH Sí Puede) van a tornar a fer gal·la d'una actitud constant de prepotència i menyspreu cap a tots els grups de l'oposició, especialment contra el Grup Municipal Socialista.

Es va poder veure en diferents moments del Ple, com en el debat sobre el Pla Intern d'igualtat (amb la ratificació d'una aprovació in extremis i molt dubtosa per decret el 31 de desembre), o en el debat sobre la compra de la casa de Can Costa (que el PSC considera que cal preservar-la i mantenir-la, però no comprar-la amb una despesa total d'uns 2 milions d'euros a càrrec de l'Ajuntament).

La gota que va fer vessar el got, però,  va ser la decisió que van tenir ERC - Junts x SVH de presentar una moció d'urgència contra les detencions efectuades el dia anterior per la Policia Nacional a Girona. Aquesta moció va ser presentada per la via d'urgència i sense haver estat compartida prèviament amb els altres Grups Municipals.

L'alcaldessa, de manera unilateral i sense fer ni tan sols una ronda d'intervencions dels portaveus (ni convocar-los a consultes com s'ha fet en alguna altra ocasió), va decidir fer un recés de mitja hora, de manera injustificada i sense atendre, ni tan sols escoltar, les nostres peticions.

El Grup Municipal Socialista va decidir no tornar al Ple després d'aquest recés, en protesta contra l'actitud prepotent i de menyspreu amb què el Govern Municipal amb l'alcaldessa al capdavant va tractar el nostre Grup.

Avui, Miguel Comino, en nom del Grup Municipal Socialista, ha presentat per registre (document adjunt) les preguntes de control al Govern que teníem preparades i ha demanat que ens les contestin abans del pròxim ple.

 

Per una altra banda, durant el Ple, es van debatre dues mocions presentades pel PSC:

  • Una primera per aturar la compra de la casa de Can Costa, que el govern municipal vol efectuar en una operació que s'apropa als 2 milions d'euros (750.000€ de la compra + la posterior rehabilitació). El PSC vol protegir aquesta casa, que té un important valor històric i patrimonial, però considera que -més enllà dels dubtes ètics de l'operació- hi ha altres mitjans per poder fer-ho, com ara la declaració com a Bé Cultural d'Interés Local.
  • Una segona, que va ser aprovada, per a que es faci una ordenança municipal contra la tracta, l'explotació sexual i la prostitució a Sant Vicenç dels Horts.
  • També ens vam adherir a una moció a favor del manifest "ningún paso atrás", en suport de les dones d'Andalusia que veuen amenaçats els seus drets amb l'acord de govern entre PP, Ciudadanos i VOX.
     

Fitxers adjunts: