Sant Vicenç dels Horts

A Sant Vicenç necessitem més coherència en la lluita per la igualtat real entre homes i dones

  • Miguel Comino
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC de Sant Vicenç torna amb els Premis Carme Chacón a premiar el foment de la igualtat, en aquesta ocasió en la pràctica esportiva.

La segona edició del Premi Carme Chacón ha comptat amb la participació de Mireia Chacón (germana de Carme), l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlón i el candidat socialista al municipi, Miguel Comino.

“Amb aquest premi volem reconèixer el treball per la igualtat real entre homes i dones” ha explicat Comino,  abans de destacar al Club Sant Vicenç- Atlètic Vicentí, sobre qui ha recaigut el premi, com “una entitat que representa a la perfecció aquest valor fonamental per a totes i tots els socialistes”, ha dit.

El club va ser un dels primers del Baix Llobregat en apostar pel futbol femení, formant el primer equip de la comarca fa ara 15 anys.

Mireia Chacón ha volgut recordar a la seva germana “el seu fort compromís social i la coherència amb què sempre va actuar” i ha agraït “accions com la d’aquest premi, tan reconfortants per a la meva família i que perpetuen i recorden el llegat de Carme Chacón”.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlón ha recordat també que Chacón va ser “un exemple a seguir en la lluita per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones” i ha destacat que “és important continuar fomentant la igualtat i la presència de les dones al món de l’esport, així com a tots els àmbits de la nostra societat”.  A més, Parlón ha valorat la funció dels Premis Carme Chacón, doncs “visibilitzar la tasca i la presència de les dones en mons fins ara monopolitzats pels homes com l’esport, és imprescindible per avançar cap a una igualtat real i efectiva”.

Per últim, el candidat socialista, Miguel Comino, va insistir en la importància de ser coherents i va lamentar que “en Sant Vicenç dels Horts tot i haver-nos declarat municipi feminista, la partida econòmica per a les polítiques d’igualtat entre homes i dones de 2019 és inferior a la de 2018”.

El Club Sant Vicenç- Atlètic Vicentí va rebre com a premi una escultura dissenyada i esculpida per l’artista vicentí Antonio Arroyo. Una obra que representa dues mans juntes, femenina i masculina, que sostenen el món.