Sant Vicenç dels Horts

Recuperem el servei d’urgències 24h al CAP de Vallirana i les urgències 24h i especialitats al CUAP de Sant Vicenç dels Horts

  • Actualitzat:
  • Creat:

Gràcies a la proposta de resolució presentada pel Grup Parlamentari Socialista i el de C’S els dos municipis tornaran a disposar d’aquests serveis.

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquest matí la proposta de resolució dels grups socialista i de ciutadans, amb el vot favorable de tots els grups excepte el de Junts pel Sí.

La proposta demana la recuperació del servei d’atenció continuada i el servei d’urgències de 24 hores al CAP de Vallirana, a més de recuperar el servei d’urgències 24 hores i els serveis de dermatolo­gia, endocrinologia i traumatologia del CUAP El Serral de Sant Vicenç dels Horts. A més inclou un tema tan important com tornar a posar en marxa les unitats tancades als hospitals de la comarca.

La diputada socialista i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez ha valorat positivament aquest pas endavant en la recuperació d’una sanitat digna al Baix Llobregat, recordant que “les retallades del govern de la generalitat van fer patir un greu retrocés en serveis sanitaris a la nostra comarca. Amb aquesta resolució es torna a tenir uns serveis més adequats a les nostres poblacions i que incidiran en la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes.” Tot i això, la diputada ha recordat que encara queda molt per fer doncs és necessari “reforçar l’atenció primària i aconseguir que el Pla nacional d’Urgències incorpori la reobertura de les urgències 24 h a tota la comarca.”

­­

Per la seva banda, el portaveu socialista a Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino ha expressat la seva satisfacció doncs “tant el grup municipal socialista com els i les veïnes hem reivindicat repetidament tant al Ple de l’Ajuntament, com al Parlament, que es tornessin a posar en marxa aquest serveis imprescindibles per al nostre municipi”

La proposta de resolució aprovada també contempla elaborar en un màxim de dos mesos un pla

per a la recuperació dels serveis de 24 hores en els CAP de la comarca del Baix Llobregat que els van perdre amb motiu de les retallades sanitàries; i la posada en funcionament les unitats tancades en els centres hospitalaris de la comarca del Baix Llobregat.

Per últim, s’ha demanat que es realitzi una campanya informativa als ciutadans del Baix Llobregat sobre els equipaments d’urgència sanitària de la comarca amb els serveis que presten i els horaris.

 

­­

Paraules clau: