Sant Vicenç dels Horts

Resolució del PSC SVH sobre la situació política espanyola i catalana

  • Actualitzat:
  • Creat:

RESOLUCIÓ DE L’ASSEMBLEA DE L’AGRUPACIÓ SOCIALISTA DE SANT VICENÇ DELS HORTS SOBRE LA SITUACIÓ POLÍTICA ESPANYOLA I CATALANA

L’Agrupació Socialista de Sant Vicenç dels Horts, reunida en assemblea el 19 de febrer de 2019, davant la no aprovació dels PGE per part dels partits de la dreta i dels independentistes  i davant la convocatòria d’Eleccions Generals feta pel President Pedro Sánchez, volem manifestar el següent:

 

Reconeixem la proposta valenta de diàleg en el marc de la legalitat, engegada  per part del President del Govern Pedro Sánchez, com una autèntica política d’Estat, superant les polítiques partidistes a què, malauradament, estem acostumats al llarg d’aquests anys.

 

 

Considerem l’acció política com l’única possible per solucionar els problemes polítics i per  avançar en la via de diàleg i l’acord iniciada des del govern d’Espanya. L’absència de política per part del PP i de Rajoy i la judicialització com a estratègia, fan més necessari que mai recuperar la iniciativa política, justament el que no han  fet en els darrers anys ni el govern del PP ni el govern de la Generalitat de Catalunya.

 

Després d’una llarga presó preventiva per part d’alguns dels líders independentistes, s’ha iniciat un judici que es preveu llarg i intens.  A aquest judici s’arriba per la incapacitat del PP i del Govern de la Generalitat per a resoldre el problema polític a través de la política. Considerem que cal respectar el treball de la justícia, que serà un judici just, que els acusats tindran l’oportunitat de defensar-se i, sobre tot, fem una crida a que el transcurs d’aquest judici, no afecti a la convivència de la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts.

 

El projecte de Pressupostos Generals de l’Estat presentats pel govern de Pedro Sánchez, era una extraordinària oportunitat per canviar el rumb del país i poder revertir les retallades socials que els governs conservadors del PP, amb el suport de Ciutadans, han imposat en els últims anys.

Trobem una irresponsabilitat extraordinària que la suma dels vots de la dreta (PP i Ciutadans) i dels partits indepenentistes (ERC i PDeCat) hagin fet caure aquests PGE.

 

Donem tot el nostre suport al President del Govern, Pedro Sánchez, tant per la seva voluntat de diàleg com la seva fermesa  davant les exigències sobiranistes; igualment, també compartim el fet de donar la paraula a la ciutadania després que no s’hagin aprovat els PGE, convençuts i convençudes que la gent sabrà valorar la feina feta, i la feina que no s’ha pogut fet per manca de suport. Caldrà més suport ciutadà per poder continuar endavant.

Fitxers adjunts: