Sant Vicenç dels Horts

Votem en contra del pressupost municipal i les ordenances fiscals per l'any 2019

  • Actualitzat:
  • Creat:

Hem aconseguit incorporar dues esmenes a les ordenances en la línia d'avançar en polítiques de sostenibilitat ambiental.

El Grup Municipal Socialista ha votat en contra de l'aprovació definitiva del Pressupost Municipal i de les Ordenances Fiscals per a l'any 2019.

El portaveu socialista, Miguel Comino, ha justificat aquest vot durant el ple de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts celebrat dijous per "la inexistència de la participació prèvia i el rebuig de pràcticament totes les propostes fetes pel Grup Socialista".

Comino va agrair l'acceptació de dues esmenes a les ordenances que "van en la línia d'avançar en polítiques de sostenibilitat ambiental": la bonificació del 25% de l'IBI durant 5 anys als habitatges que instal·lin plaques solars i l'eliminació de la taxa associada a la instal·lació de plaques solars.

En canvi, el portaveu socialista va criticar que "els canvis que introdueix el govern municipal a l'ordenança que regula l'impost de la plusvàlua són insuficients perquè continua bonificant l'empresa que marxa del municipi i no ajudant a l'empresa que arriba".

 

Pel que fa al pressupost, el govern municipal va rebutjar totes les esmenes presentades (tant del PSC, com d'ICV, UGT i un ciutadà a títol individual).

El portaveu socialista va dir que "el PSC ha presentat esmenes coherents, sensates i acceptables" i va retreure que "el govern municipal no ha acceptat ni una".

Entre les esmenes presentades (veure document i imatges adjuntes) hi ha que fan referència a polítiques d'igualtat, LGTBI, habitatge, mobilitat sostenible, dinamització comercial, espai públic, memòria històrica, economia social i cooperativa...

A més a més, Comino va recordar que el "Grup Municipal Socialista també ha demanat que no es pagui la quotat de l'Associació de Municipis per la Independència".

 

Per últim, el PSC també ha criticat que el pressupost 2019 no inclou cap inversió als barris.

 

Paraules clau: