Sant Vicenç dels Horts

Comino: "tornem a exigir al govern de Catalunya que solucioni la situació del CUAP El Serral"

  • Actualizado:
  • Creado:

Comino ha demanat al govern que posi a les persones al capdavant, i executi aprovar l'atenció continuada i els serveis d'especialistes segons la resolució aprovada al Parlament.

La proposta presentada pel Grup Socialista demana garantir els serveis de dermatología, endocrinologia i traumatologia a més de garantir l’atenció 24 hores al CUAP.

El 2011 va tancar el CUAP El Serral que es va reobrir sense recuperar les urgències 24 hores, el 2016 van desaparèixer a més, els serveis de dermatología, traumatologia i endocrinologia. El PSC ha denunciat insistentment la manca de serveis sanitaris pels ciutadans i ciutadanes de Sant Vicenç dels Horts que comporta una pèrdua de la seva qualitat de vida. També ha denunciat el deteriorament de les condicions laborals del personal sanitari que cobria el servei d’urgències de 8 del matí a 8 de la tarda, que han hagut de cobrir el treball que abans feien altres companys o companyes.

La proposta ja es va presentar l’any passat però tot i ser aprovada, es va acabar la legislatura sense portar cap acció a terme. L’aprovada aquest mes de juliol inclou les esmenes del govern, que demanen adaptar les propostes als criteris de Planuc.

Segons el Primer Secretari del PSC Sant Vicenç dels Horts, l’alcalde Miguel Comino “tornem a demanar al govern de Catalunya que solucioni aquesta situació insostenible pels ciutadans i ciutadanes que veuen minvada la seva qualitat de vida a l’haver de desplaçar-se a Sant Boi per poder accedir al servei d’urgències o a les especialitats de dermatologia, endocrinologia i traumatologia”. Tal com ha explicat l’alcalde, aquesta situació “pot derivar en una experiència dramàtica per aquell ciutadà o ciutadana que no tingui els mitjans necessaris o no es trobi en condicions com per realitzar aquest desplaçament”.

D’altra banda, Comino ha remarcat que “és molt important que la Generalitat garanteixi la continuïtat del servei de Pediatria amb la qualitat que requereixen els nens i nenes de Sant Vicenç, i es cobreixin totes les baixes del servei”, ha explicat anunciant que a partir del setembre el Grup Socialista presentarà una nova proposta de resolució al Parlament sobre aquest tema en concret.